Sculpturen

Assemblages
Al meer dan tien jaar maak ik kleine sculpturen uit restmateriaal. Rond 2010 vond ik het tijd om ermee naar buiten te treden. Vijfendertig jaar reparatie- en restauratiewerk aan antiek en curiosa hadden de nodige handvaardigheid gebracht. Maar er kwam veel meer: een groeiende fascinatie voor de zeggingskracht van oude koperen onderdelen, stukken brons en ijzer, zilveren restanten en oude sieraden.
Door materiaal in een andere context te plaatsen en te verbinden, ontstaan assemblages. Oud materiaal met een nieuwe betekenis, ’bezielde wezens’ die verwijzen naar hebzucht, sprookjes, mythologie, onmacht en het (bijna) verliezen van evenwicht.
Intuïtie is mijn drijvende kracht, ik bedenk niets. De meta-realistische beeldjes die zo onder mijn handen ontstaan, laat ik hun eigen verhaal vertellen.
De beeldjes zijn daarnaast ook drager van een onvermijdelijke boodschap: ‘op een dag vallen we weer uiteen in wat we waren: oude koperen onderdelen, stukken brons en ijzer, zilveren restanten en oude sieraden’. Kijk voor uitgebreide informatie op mijn andere website: www.assemblage-kunst.com